Slim
warmtepomp
concept

Slim warmtepompconcept 

Wij hebben de handen ineengeslagen met Viega, Comap, 2flexsystems en Koelewijn Brontechnologie. Samen zetten we de kant-en-klare installatiemethode neer met Thermia warmtepompen en leidingwerk en toebehoren van Viega, waarbij de complete installatie in prefab wordt uitgevoerd. De voorbereidingen vinden zoveel mogelijk plaats bij VMeij Installaties in de werkplaats. Dit maakt het warmtepompconcept bijzonder geschikt voor grootschalige nieuwbouwprojecten. Planningsgevoelige werkzaamheden en de inspectie vinden vooraf plaats en het kant-en-klare warmtepompsysteem gaat vervolgens op afroep naar de bouwplaats. Daar kunnen wij de installatie zonder oponthoud en met een constante, goede kwaliteit uitvoeren.

De installatie gaat daarnaast ook sneller en efficiënter. Na plaatsing van de warmtepompen met onze eigen transport- en hijsmiddelen hoeven onze monteurs deze alleen nog aan te sluiten. De werkzaamheden bestaan uit beugelen, het leidingwerk aansluiten, twee leidingstukken maken en tot slot de bron aan te sluiten. En die bron kan zowel individueel als collectief zijn of in combinatie met aquathermie. Het slimme warmtepompconcept wordt al toegepast bij ruim 1700 woningen in Pijnacker en Berkel en Rodenrijs, onder andere bij onze projecten Tuindershof, Park van Buijsen, de Gouden Harp en nog te realiseren woningen in de Gouden Buurten.

Meer weten? Neem gerust contact met ons op.

Betrokken partijen

2flexsystems

Het warmtepompsysteem bestaat uit de warmtepompen van Thermia, welke vanuit Zweden naar Maasdijk worden getransporteerd. Deze warmtepompen staan bekend om hun hoogwaardige kwaliteit. Ze verwarmen in de winter en koelen in de zomer, met warmte uit de bodem of uit de lucht. Deze herbruikbare energie maakt de systemen zeer energie-efficiënt, waarbij het energieverbruik tot wel 80% wordt verminderd. Dit betekent een besparing op de energierekening. Bovendien leveren de warmtepompen meer en sneller warm water, zit er een slim online controlesysteem op die coördineert en controleert en zijn het een van de stilste warmtepompen op de markt. Met de importeur 2flexsystems en Thermia onderhouden we nauwe contacten en organiseren we trainingen voor onze medewerkers. Lees meer op de productpagina.

Viega leidingwerk

Bij de installatie maken wij gebruik van het Viega Smartpress buisleidingsysteem. Dit kunststof leidingsysteem is ideaal voor prefab-leidingwerk op grote schaal. Daarbij gebruiken we bronzen fittingen. Met brons creëren we een neutrale zone, wat weer goed is voor de duurzaamheid voor de rest van de installatie. Door de neutrale zone is de overgang van het ene materiaal naar het andere makkelijker te maken. Bronzen fittingen kunnen eenvoudig worden gecombineerd met koper, roestvast staal en kunststof leidingwerk in de woningen. Bovendien willen we minimale weerstand in het leidingwerk. De fittingen en bochten van Viega zijn geoptimaliseerd op doorstroming en hebben daardoor een zeer lage weerstandswaarde. Zo zijn we direct verzekerd van minimaal stromingsgeluid. En dat sluit perfect aan op de eigenschappen van de Thermia warmtepompen.

-

Koelewijn Brontechnologie

Voor het boren van de bronnen en het plaatsen van de warmtewisselaars van de individuele systemen werken we samen met Koelewijn Bronbemalingen en Brontechnologie. Zij voeren het complete bronzijdige gedeelte van de warmtepomp uit.

Comap

Comap levert en monteert op zijn beurt het afgiftesysteem. De optionele na-regelingen worden geleverd door onze eigen monteurs, worden gemonteerd en gelijktijdig met de warmtepomp in gebruik gesteld.

  Terug
Heeft u een vraag?