Nieuws

Nieuw project: Tuindershof fase 2a

04-11-2022

Na het verzorgen van de duurzame installaties in fase 1, hebben we nu ook opdracht grekregen van Eteck voor het leveren en monteren van 56 Calibra Cool warmtepompen in Tuindershof fase 2a in Pijnacker. Het project bestaat uit 38 sociale huurappartementen en 18 koop woningen, die worden gebouwd door Waal bouw.

Meer weten over de Calibra Cool warmtepomp van Thermia? Lees het op onze productpagina

Lees het hele bericht

Nieuw project: 
20 woningen Fresiatuin

09-09-2022

In opdracht van Eteck gaan wij voor 20 woningen, welke door Heijmans worden gebouwd in de Fresiatuin te Tuindershof Zuid in Pijnacker, de duurzame installaties verzorgen. 

De woningen worden voorzien van een individuele warmtepompen, die bronzijdig wordt aangesloten op een centrale WKO-installatie gecombineerd met aquathermie.

Kijk voor meer informatie over het project en de woningen op: www.tuindershofzuid.nl/woningtypes/

Lees het hele bericht

Start bouw 48 appartementen Tuindershof!

15-04-2022

Op 14 april jl. hebben we samen met de toekomstige bewoners de start van de bouw van de 48 appartementen in Tuindershof Pijnacker gevierd! De feestelijke handeling is uitgevoerd door directeur Esther Fleurs van Heijmans Vastgoed en wethouder Frank van Kuppeveld van de gemeente Pijnacker. Het was een geslaagde eerste (mijl)paal!

VMeij Installaties realiseert hier voor Heijmans de W-installaties en voor Eteck leveren en monteren we de Calibra Cool warmtepompen van Thermia.

Lees het hele bericht

Nieuw project: Tuindershof fase 1c!

24-12-2021

Nog net voor de kerstsluiting hebben we van Eteck opdracht gekregen voor het leveren en monteren van de Thermia Calibra Cool warmtepompen voor het project Tuindershof fase 1c in Pijnacker.

Deze fase bestaat uit 72 woningen. Het project wordt gerealiseerd door Waal Bouw en is een ontwikkeling van BPD, Waaijer Projectrealisatie en Kavel Vastgoed.

Lees het hele bericht

Warmtepompen
nul-op-de-meter-appartementen

11-11-2021

Bij de 30 nul-op-de-meter appartementen in de Gouden Harp te Berkel en Rodenrijs zijn we druk bezig met het afmonteren van de Thermia Calibra Cool warmtepompen. Het doel is om voor de feestdagen warmte in het gebouw te hebben, zodat we in het nieuwe jaar de installaties kunnen inregelen.

Lees het hele bericht

Oplevering
Park Quatrebras

05-07-2021

Staan de woningen er niet schitterend bij? Mondjesmaat worden de woningen in het project Quatrebras te Badhoevedorp opgeleverd.

Bij dit project is gekozen voor een hybride oplossing met een lucht-water warmtepomp in combinatie met een HR cv-ketel. De woningen zijn uitgevoerd met balansventilatie.

Quatrebras is een ontwikkeling van Bohemen B.V. - Ruimte in Ontwikkeling.

Lees het hele bericht

Voorbereidingen project Tuindershof gestart!

28-01-2021

In opdracht van Eteck zijn we begonnen met de voorbereidingen van het project Tuindershof in Pijnacker. De eerste fase bestaat uit 190 woningen. Alle woningen worden voorzien van een Thermia Calibra Cool warmtepomp, welke wordt aangesloten op het collectieve distributienet.

Tuindershof is een ontwikkeling van BPD, Waaijer projectrealisatie en Kavel Vastgoed. Het project wordt gerealiseerd door Waal Bouw.

Lees het hele bericht

Nieuw project: 
Park Quatrebras

08-10-2020

VMeij Installaties heeft de mooie opdracht gekregen voor het leveren en monteren van de complete W-installaties van Park Quatrebras in Badhoevedorp! Deze nieuwe woonwijk wordt ontwikkeld door de ontwikkelaar Bohemen. De villa’s worden voorzien van een hybride systeem, een HR cv-ketel in combinatie met een lucht-water warmtepomp. Tevens wordt er vraag gestuurde ventilatie toegepast.

Uniek aan dit project is dat de villa’s door de bewoners vrijwel zelf zijn ontworpen en worden uitgewerkt in een 3D-model. In dit 3D-model wordt ook het installatiewerk opgenomen.

Lees het hele bericht

100e warmtepomp een feit!

09-09-2020

Op 28 april 2020 hadden we de primeur met het leveren van de eerste Thermia Calibra Cool warmtepompen in Nederland. Begin september ging de 100e warmtepomp de deur uit! Een moment dat we niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Als het aan ons ligt kan de energietransformatie niet snel genoeg gaan. Op naar nog vele mooie en duurzame projecten!

Lees het hele bericht

Nieuw project:
Nul-op-de-meter appartementen

16-07-2020

VMeij Installaties gaat, in opdracht van Van Mierlo Bouw & Ontwikkeling, de duurzame installaties verzorgen van 30 nul-op-de-meter appartementen in de Gouden Harpbuurt in Berkel en Rodenrijs. Het project betreft twee appartementengebouwen van 15 appartementen, welke als sociale huurwoningen worden verhuurd. Na de zomer starten we met het boren van de bronnen voor de warmtepompen.

Lees het hele bericht

Nieuw paradepaardje: Thermia Atlas

22-06-2020

Bij de verdere verduurzaming van een woning in Honselersdijk past VMeij Installaties een nieuw model warmtepomp toe, de Thermia Atlas. Deze grondgebonden warmtepomp staat ook wel bekend als "het beste in Scandinavisch design en functionaliteit". En niet onterecht! Wij hebben de voordelen van deze nieuwe aanwinst voor u op een rijtje gezet.

Lees het hele bericht

Ook Eteck kiest voor de warmtepompen van Thermia!

18-05-2020

VMeij Installaties en haar duurzaamheidpartners hebben de opdracht gekregen voor het leveren en monteren van maar liefst 124 water/water warmtepompen ten behoeve van de nieuw te bouwen woonbuurten Park van Buijsen fase 1 en 2 in Pijnacker Keijzershof. Het gaat om het nieuwste model Thermia Calibra Cool 7. Aan de bronzijde worden de warmtepompen aangesloten op een collectief leidingsysteem.

Naast deze opdracht is ook wederzijds de intentie uitgesproken voor diverse woonwijken in Berkel & Rodenrijs en Pijnacker. Het gaat om het toepassen van de warmtepompen van Thermia bij in totaal 750 woningen!

Lees het hele bericht

Primeur warmtepomp
Calibra Cool 7

28-04-2020

New arrivels uit Zweden!

De eerste acht warmtepompen voor de 30 duurzame woningen in de Gouden Harpbuurt te Berkel & Rodenrijs zijn binnengekomen.

De toegepaste warmtepomp is de Calibra Cool 7. Dit is de eerste Thermia Calibra warmtepomp met ingebouwde koeling. Dit model is leverbaar vanaf juni, máár VMeij Installaties heeft de primeur en heeft deze nieuwste warmtepomp vandaag al mogen ontvangen!

Lees het hele bericht

Maatregelen coronavirus

01-04-2020

Ook VMeij Installaties volgt de coronamaatregelen strikt op. Wij zijn trots op onze medewerkers, die door blijven werken vanuit huis én afzonderlijk per auto of bus naar de bouwplaatsen gaan. Samen doen wij, ondanks dat we misschien iets minder snel reageren dan u van ons gewend bent, ons uiterste best om u zo goed mogelijk van dienst te blijven. U kunt ons telefonisch en per mail bereiken.

Stay Safe & Healthy!

Lees het hele bericht

Werkzaamheden
Gouden Harpbuurt
in beeld!

21-02-2020

Vmeij Installaties verzorgt de duurzame installaties van 30 nieuwe woningen, onderdeel van bouwstroom 7 in de Gouden Harpbuurt te Berkel en Rodenrijs. Dit zijn de eerste gasloze woningen in deze woonbuurt-in-aanbouw, welke worden voorzien van Thermia warmtepompen. De eerste werkzaamheden, het boren van de warmtebronnen, hebben wij natuurlijk vastgelegd op film!

Lees het hele bericht

Warmtebronnen eerste gasloze woningen Gouden Harpbuurt

22-01-2020

Vandaag (22 januari) is er een boorstelling gestart op de bouwplaats van de Gouden Harpbuurt in Berkel en Rodenrijs. Eind deze week zal ook de tweede boorstelling arriveren. Hier gaan we de komende weken warmtebronnen boren t.b.v. 30 nieuwbouwwoningen (bouwstroom 7): de eerste gasloze woningen in de Gouden Harpbuurt!

Doordat de werkzaamheden worden uitgevoerd door middel van twee boorstellingen, wat in deze drukke bouwtijd best bijzonder is, kunnen we vier warmtebronnen per dag boren.
Deze bronnen gaan tot circa 120 meter diep. Naar verwachting duren de werkzaamheden vier weken.

De aannemer, Van Mierlo, gaat vervolgens verder met het heiwerk en de funderingswerkzaamheden, waarna wij de installaties in de kruipruimte kunnen aanbrengen. Later in het bouwproces plaatsen wij de warmtepompen van Thermia in de woningen.

Lees het hele bericht

Bezoek Thermia
in Zweden

07-11-2019

Op 28 en 29 november a.s. gaat het team van VMeij Installaties op bezoek bij Thermia in Zweden.

Tijdens dit bezoek worden we bijgepraat over de nieuwste warmtepomptechnieken en krijgen we uitleg over de instellingen van de warmtepompen, welke per situatie anders kunnen zijn.

Niet alleen de instellingen in het installateursmenu worden doorgenomen, maar ook de mogelijkheden voor de bewoners. Zij kunnen namelijk eenvoudig zelf, via de App, instellingen van de warmtepomp aanpassen.

Lees het hele bericht

Verduurzaming woning 

17-10-2019

VMeij Installaties heeft opdracht gekregen voor de verduurzaming van een woning in Moordrecht. Naast de bouwkundige aanpassingen wordt er in deze woning vraaggestuurde ventilatie aangebracht en een Thermia Calibra 12 warmtepomp.

Als afgiftesysteem is er gekozen voor vloerverwarming op de begane grond en Jaga Strada Hybrid convectoren op de verdiepingen. De Strada Hybrid convectoren zijn toegepast om de opwarmtijd te verminderen én zijn voorzien van een regeling per vertrek.

Lees het hele bericht

Nieuwe opdracht: Gouden Harpbuurt bouwstroom 7

03-09-2019

Waar VMeij Installaties eerder advies heeft gegeven met betrekking tot duurzame installaties, hebben we inmiddels voor bouwstroom 7, 30 nieuwe woningen in de Gouden Harpbuurt, de opdracht gekregen om de loodgieterswerkzaamheden, mechanische ventilatie en duurzame installaties te realiseren. De woningen worden voorzien van een Brine-Water warmtepomp.

Lees het hele bericht

Start werkzaamheden
Het Depot

20-06-2019

Volgende week (week 26) starten de werkzaamheden bij Het Depot te Breda. In het voormalige hoofdkantoor van Veolia worden door TSU Ontwikkeling 17 stadsappartementen en 5 topappartementen gerealiseerd. VMeij Installaties verzorgt de duurzame installaties.

Lees het hele bericht

Gasloos kantoorpand!

06-06-2019

Het kantoorpand van VMeij Installaties wordt vanaf heden helemaal gasloos verwarmd! Voor de vloerverwarming van de werkplaats en het magazijn hebben we een lucht-water warmtepomp geplaatst en voor de radiatoren op kantoor een brine-water warmtepomp.

Doordat we de installatie hebben gesplitst, was het mogelijk om dezelfde warmtepompen te plaatsen, als die wij bij onze klanten toepassen. Wilt u de eigenschappen van deze draaiende pompen een keer in het echt ervaren? Neem gerust contact met ons op!

Lees het hele bericht

Thermia warmtepompen

08-05-2019

Wist u dat VMeij Installaties de trotse dealer is van de schitterende warmtepompen van Thermia? Dit is een Zweedse fabrikant, waarvan wij onze warmtepompen betrekken. Deze warmtepompen verwarmen in de winter en verkoelen in de zomer uw woning, met warmte uit de aarde.

Wat zijn de voordelen?
- Energie-efficiënte verwarming, door gebruik van herbruikbare energie uit lucht en bodem;
- Lagere stookkosten, door onderhoudsarme installatie, subsidies én besparingen op uw gebruikskosten;
- Verwarming met lage CO2-uitstoot, doordat lucht- en bodempompen kunnen fungeren als uw persoonlijke bijdrage aan de commitment van Europa, om tegen 2020 20% van het energieverbruik uit herbruikbare bronnen te halen;
- Het hele jaar door comfort!

Lees het hele bericht

Duurzame Ontwikkelingsdoelen

25-04-2019

VMeij installaties conformeert zich aan de Sustainable Development Goals, de zogeheten SDG's. Deze 17 duurzame ontwikkelingsdoelen, de opvolgers van de millenniumdoelen, zijn er met als doel een einde maken aan armoede, ongelijkheid en klimaatverandering in 2030.

Wij dragen graag bij aan het duurzaam verbeteren van de wereld. Dit uit zich in het gebruik van recyclebare materialen, onze medewerkers dragen bedrijfskleding uit landen waar menswaardig wordt gewerkt en wij adviseren in betaalbare, duurzame energie. Door middel van partnerschappen dragen wij zorg voor duurzame, innovatieve & doordachte installatieoplossingen. 

Lees meer over de 17 duurzame ontwikkelingsdoelen op www.sdgnederland.nl.

Lees het hele bericht


Bronnen Sportlaan
Den Haag

27-03-2019

Medio maart 2019 zijn we gestart met het boren van de bronnen t.b.v. de warmtepompen van 12 nieuwbouwwoningen. Dit project vindt plaats aan de Sportlaan Den Haag, waar 12 duurzame BENG en uiteraard gasloze nieuwbouwwoningen "De 12 Pauwen" worden gerealiseerd. VMeij Installaties verzorgt de duurzame warmte-installaties. De woningen worden uitgevoerd met een gebalanceerd ventilatiesysteem (WTW) en een Brine-Water warmtepomp, voorzien van passieve koeling. De gesloten warmtewisselaar, welke in de geboorde bron is geplaatst, heeft een lengte van circa 100 meter.

Lees het hele bericht
  Terug
Heeft u een vraag?